Wednesday 29 July 2009

Homma on kussut jo

Pitäisi lukea Hommafoorumia useamminkin, kun sieltä löytyy näin asiatekstiä. Tosin "asia" on se, että poistutaan Hommasta, ja parempaa ja asiallisempaa asiaa on vaikea kuvitella:

Hommafoorumin seuraaminen loppuu sitten minunkin osaltani ainakin toistaiseksi. Kannatan edelleen asiaa, jos asiaksi määritellään järkevän maahanmuuttopolitiikan ja suoran demokratian (yms.) edistäminen. En kuitenkaan koe Hommaa sellaiseksi alustaksi, jolla jaksaisin keskustella tai jota voisin kannattaa.

Oma litmustestini - "litmustesti" tarkoittaa oikealla suomella suunnilleen "koetinkiveä", englannin lithmus test tarkoittaa suomen kielen "lakmuspaperia" - useimmissa asioissa on kysymys, "voisinko suositella tätä |keskustelualuetta] kavereilleni." En voi. Sikäli kun se ketään kiinnostaa, itselleni kai viimeinen naula arkkuun oli tämä keskustelu kuopiolaisen Vasankarin toilailuista: http://hommaforum.org/index.php/topic,10607.0.html. Turhan monissa kommenteissa on minun- täysin subjektiivisesta - mielestäni sellainen sävy (yksinkertaistetusti "maahanmuuttaja -> syyllinen"), jota en oikein voi kannattaa.

Aiemminkin tämä mm. Lotta Rotin, az:n ja Kazakstanin huomioima ilmiö on vähän häirinnyt. Nyt vain kohinan suhde asiaan on noussut sellaiseksi, etten suoraan sanottuna jaksa enää selailla sivukaupalla Suoli24-tason letkautteluja (toki ilahduttavasti myös näiden letkautusten kritiikkiä) kun parempaakin tekemistä olisi.