Friday 10 July 2009

Venäjä on aiheesta kämyjen lempikieli

Halla-aho itse ja monet hänen kämyliineistä puhuvat sujuvaa venäjää, usein ramppaavat vielä ryssissä harva se viikko. Miksikö? No tässä voisi olla vähän selitystä.

Lainaus:

Muukalaisvastaiset asenteet Venäjällä saavat yhä enemmän myös väkivaltaisia muotoja. Tänä vuonna jo 30 ihmisen on raportoitu kuolleen rasististen viharikosten uhrina. Ääriryhmät ovat myös aiempaa kurinalaisempia ja järjestäytyneempiä. Ryhmien aktivisteja valmennetaan väkivaltaan muun muassa erityisillä harjoitusleireillä.

Kovan linjan muukalaisvastaisuus on nostanut rumaa päätään Venäjällä. Ilmiö ei ole tuntematon muuallakaan Euroopassa, jossa vierasvihalla ja suoranaisella rasismilla ratsastavat ääripuolueet ovat menestyneet hyvin vaaleissa. Erityisesti äärioikeistolainen nationalismi on saanut jalansijaa Itä-Euroopan entisissä sosialistimaissa.

Venäjä eroaa kuitenkin muusta Euroopasta ikävällä tavalla, sillä täällä muukalaisvastaisuus on saanut myös raa'an väkivaltaisia muotoja.

Moskovalaisen vierasvihaa ja nationalismia seuraavan SOVA-tutkimuskeskuksen mukaan Venäjällä kuoli rasististen viharikosten uhrina viime vuonna kaikkiaan 98 ihmistä. Tänä vuonna on raportoitu jo 30 ihmisen saaneen surmansa ja kymmenien loukkaantuneen.

Venäläisten raakuus kohdistuu ennenkaikkea georgialaisiin ja muihin kaukasuksen maiden ihmisiin. Georgialaisiin, joiden maata Venäläiset miehittävät. Tässä on se Halla-ahon ja Bäckmannin yhteinen ihantola. Tätä ne meillekkin haluavat.

Bäckmanni on muuten omassa blokissaan puollustellut Halla-ahoa koska on sitä mieltä että Hesari (jota molemmat vihaavat) on ahdistellut Mestaria alhaisesti. Bäckmannin joukkue haukkuu "fasisteiksi" aivan muita kuin Halla-ahoa ja sen kavereita, ja Halla-ahon porukka taas näkee "vihervasemmistolaisia" ja "entisiä taistolaisia" suunnilleen kaikkialla paitsi Bäckmannin sakissa. Sattumaa?

[polldaddy poll=1739172]